Дизайн, стил и ползи в дома с инсталирането на външни щори

Взели сте решение да поставите външни щори в дома и искате да узнаете някои от предимствата и ползите им. Ето и една част от тях, която да ви даде няколко за вземане на решение:

На първо време външните щори се поставят, с цел да се ограничи шума от улицата. Те са идеално решение за домове, където домакините работят на нощни смени.Външните щори са идеално решение за мразовитите дни и нощи на зимата. Тогава топлината и комфорта в дома са ви гарантирани, поради надеждната изолация, която дават те.

За летните морни дни външни щори също са много полезни и практични. В най-силните слънчеви часове може да си… Click To Tweet

Предимства на външни ролетни щори са високата защитеност при шум и функционално единство с прозореца. Техния елегантен вид придава идеален завършек на всяка къща или апартамент от вън.

Топлоизолацията на външните щори безспорно е сред най-важни характеристики. В лените дни слънцезащитата, гарантирана от външни щори, се намалява с температури в стаята от 5 до 7°С. В студените дни, образувана между щора и прозорец въздушната възглавница, което прави разликата от вън и вътре варираща между 3 до 5°С.

С помощта на лесните за управление механизми, в позиция плътно спуснати, до долу ролетните щори са като бариера за външни шумове.Външните щори за дома са изработени от висококачествени материали, гарантиращи плътност, добра звукоизолация, осигуряваща спокойствие, тишина и гарантиращи здравия сън.

За всеки дом, в който се монтират външни щори само едно движение, свързано с леко и плавно спускане на шнур може да превърне деня в нощ. Затъмнението на помещенията е добро решение за всеки търсещ спокойствие и тишина през деня, бариера срещу всякакви досадни фактори идващи от вън и гарант за топлина, комфорт и стил през зимата.

Не на последно място е възможността щората да служи за сенник, оставена на пол спусната позиция. По този начин и до известна степен се ограничава светлината, но не и присъствието й.

Като обобщение за ползите на външни ролетни щори можем да систематизираме в следващите няколко – термоизолирани ламели и дълъг срок на експлоатация, която често е над 20 години; Възможност за регулиране на светлината в помещението от плавно до пълно затъмняване; Термоизолация от горещината през лятото и студа през зимата; Шумоизолация; Възможност за свързване с охранителна система, както и възможност за заключване.

За допълнителни екстри и уточнения всеки решил да постави външни щори в дома си е най-добре да се консултира с представителите на фирми за щори. Там ще получи най-пълна информация за всичко свързано с монтаж, поддръжка и експлоатация, както и разнообразие от пакети, цени и услуги.

Подобни Публикации

 • 88
  На първо място преди да направите избор на апартамент, проучете всяка от потенциалните банки, с които възнамерявате да работите. В тежки условия на пазара, повечето банкови институции постоянно менят условията за кандидатстване. Ипотечните кредити са най-дългосрочни, а плановете за погасяване доста утежняващи, затова е добре да се разгледат оферти от поне…
 • 81
  Да живееш в рая, а да имаш очи само за негатива – необяснима национална черта Отдавна искам да се промени едно нещо в националния ни характер – черногледството. И тъй като промяната винаги започва от себе си, ще говоря с любов за красотата на родната ми България и местата, в…
 • 80
  Как да се преобразим с впечатляващ аксесоар, при това, без да изглеждаме налудничаво смешни, безвкусни или претрупани. Това е въпрос, който често си задават дамите, а в повечето случай престъпват тънката граница на допустимо и прекалено. За да се водите в нормата на медено, но да не престъпвате позицията за…
 • 79
  Кварталите на София от години насам са будели голям интерес за купувачи и инвеститори прииждащи от провинцията. За местните софиянци интерес може да провокира определен тип жилища, но като цяло винаги нещата се движат според цената. Ако на вас лично ви предстои продажба на апартамент може да обърнете внимание на…
 • 79
  Всеки от тях със специфични десени и напомнящ за любими места. Сега в старта на есента може да избирате ярки или неутрални тоналности, да подсилите така и така угасващия златист тен от слънцето и смело да обновите гардероба си с принтове от характерни екзотични места.Ако сте се насочили към етно…