Какво е SEO

Търсачката за оптимизация в днешно време се оказва по-важна от всякога. Тя е необходима за всеки уеб майстор да разбере истинското значение на SEO, както и потенциала, които създава за всеки бизнес. Какво е SEO?Търсачката за оптимизация или накратко SEO, е набор от правила, които могат да бъдат последвани от всеки един уеб сайт (или блог). Благодарение на процеса по оптимизация собствениците могат да оптимизират своите уеб сайтове за търсачки и така да подобрят своите класирания.

В допълнение, той също е идеалният начин да се повиши качеството на техните уеб сайтове, чрез което ги прави лесни за ползване, по-бързи и по-лесни да се движат. SEO може също да се разглежда като рамка, тъй като целият процес има редица правила (или насоки). Те се свеждат основно до няколко етапа и набор от контроли.

Защо е важно SEO?

При конкурентния пазар днес, SEO е по-важен от всякога. Търсачките служат на милиони потребители на ден да търсят отговори на въпроси или да решават проблеми. Ако имате уеб сайт, блог или онлайн магазин, SEO може да помогне на вашия бизнес да расте и да отговаря на бизнес целите.

Търсачката за оптимизация е от съществено значение, още за:

По-голямата част от потребителите на търсачките са склонни да изберат един от топ 5 предложенията в страницата с резултати, така да се възползват от това и да привлекат посетители на вашия уеб сайт или клиенти за онлайн магазин. И в двата случая е нужно по-високо класиране, колкото е възможно.

SEO не е само за търсачките, но добри SEO практиките подобряват потребителското преживяване и използваемостта на уеб сайт.

От изключително значение е присъствието в челните позиции за ключовите думи. Чрез него потребителят търси и повишава доверието на уеб сайта.

SEO също е добро за социални насърчавания на вашия уеб сайт. Хората, които намерят вашия уеб сайт чрез търсене в Google или Yahoo са по-склонни да го популяризират във Facebook, Twitter, Google+ или други социални медийни канали.

SEO е важно и за гладкото протичане на голям уеб сайт. Уеб сайтове с повече от един автор може да се възползват от SEO по директен и индиректен начин. Тяхната пряка полза е увеличаване на търсачката и трафик, преди да публикува съдържанието на сайта.

SEO може да ви постави пред конкуренцията. Ако в два уеб сайта се продава едно и също нещо, оптимизираният уеб сайт на търсачката е по-вероятно да имат повече клиенти и да направи повече продажби.

Подобни Публикации

 • 80
  Обикнете тялото си – за да преодолеете по-лесно смущаващите чувства, които бушуват у вас се замислете „Наистина ли се виждате такива, каквито сте реално в огледалото“. Много млади момичета и дами в определени етапи от възрастта не виждат обективно тялото си в огледалото. Доказателство за това е и факта, че…
 • 80
  Как да се преобразим с впечатляващ аксесоар, при това, без да изглеждаме налудничаво смешни, безвкусни или претрупани. Това е въпрос, който често си задават дамите, а в повечето случай престъпват тънката граница на допустимо и прекалено. За да се водите в нормата на медено, но да не престъпвате позицията за…
 • 80
  Няма значение дали е облачно, мъгливо, бурно или има проливен дъжд, опитния фотограф знае кога и как да снима във всеки един момент. За целта не е достатъчно само да имате добра техника и скъп фотоапарат. Научете 5 експертни съвети за заснемане на пейзажна фотография и как да получите страхотни…
 • 80
  За да се планира правилно дизайнът на таванско жилищно помещение, трябва да се вземат предвид архитектурните му особености и след това внимателно да се съчетаят с конкретните нужди на хората, които ще живеят там. Обикновено най-голямата пречка при създаване на интериорния декор се оказват непривичните за конвенционалните жилища колони, греди,…
 • 79
  Така например в по-конкретна статистика данните сочат, че в Торонто луксозно жилище се купува до един месец след обявяването му за продажба; в Маями това става до шест месца, а на Лазурните брегове за цели девет месеца. За разлика от луксозните имоти в света, тези в България страдат от липса…