Как да си направим сами шапки

„За щастлив живот е нужна шепа ориз и сламена шапка“ – така гласи стара китайска мъдрост. Друг вариант на подобни поговорки гласи, че за да си щастлив, трябва да имаш:

Една мечта, една пчела, една прерия и една четирилистна детелина“, последните три може и да липсват, но отново да се чувстваш щастлив.Дизайнерите обожават шапки. Те са важен елемент на облеклото и акцент, който още по времето на Аристократизма е намерил широко приложение.Шапката има множество функции, а в сезона на най-горещите слънчеви дни, тя е сигурна защита и ни предпазва от парещите ултравиолетови лъчи.

Днес многообразието от дамски шапки, шапки за мъже, шапки за спорт, шапки за карнавали, шапки за деца е така голямо, че някак неусетно всички преминаваме през онази трансформация на творчество и артистизъм.

Най-необичайните екстравагантни форми не се виждат единствено по модните ревюта от висшата мода, те са и по хиподрумите, сред публиката, която сканира името на любимия си футболен отбор, те са на плажа и по детските площадки.

Приличащи на клетки за птици, пищно украсени градини, всички тези шапки напомнят за нещо. Някои от моделите дори се приближават до шапките за кралски особи. Те забавляват и запечатват с ексцентрични форми.

Сега обаче не е нужно да сте потомък на кралски род, че да поставите шапка на главата си, при това пищно украсена. Уникална и необикновена шапка може да си направите и сами, у дома, с малко въображение. Подобен моден аксесоар може да е забавен, весел и да направи вас по-харизматични.

Като материали ви е необходима само една сламена шапка. Такава може дори да е леко повредена, дузина цветя, панделки, пайети, шал или каквото друго имате подходящо за украсата й.С помощта на ножица, телбод, игла и конец може да замислите визуално, какво искате да създадете.

Цветята за украса може да са изкуствени – лале, магнолия, глухаречта. За повече артистичност, може да увиете шапката в тюл. По този начин тя ще е мека, ефирна и с нежен облик. Добавете декоративни елементи, разноцветни ленти, дори копринени връзки.

По същия начин може да „облечете“ шапката и в прозрачна материя от мрежа или шифон.Винаги може да съчетавате творението си с красива лятна рокля, бански костюм или тоалет за пикник.

В случай, че шапката ви се стори прекалено накичена и помпозна, винаги може да украсите с нея закачалката или да използвате за друг вид украса в дома си. Например кошница за летните цветя.

Вижте повече от света на модата с http://sndfashion.eu/.

Подобни Публикации

 • 85
  На първо място преди да направите избор на апартамент, проучете всяка от потенциалните банки, с които възнамерявате да работите. В тежки условия на пазара, повечето банкови институции постоянно менят условията за кандидатстване. Ипотечните кредити са най-дългосрочни, а плановете за погасяване доста утежняващи, затова е добре да се разгледат оферти от поне…
 • 79
  Да живееш в рая, а да имаш очи само за негатива – необяснима национална черта Отдавна искам да се промени едно нещо в националния ни характер – черногледството. И тъй като промяната винаги започва от себе си, ще говоря с любов за красотата на родната ми България и местата, в…
 • 77
  Кварталите на София от години насам са будели голям интерес за купувачи и инвеститори прииждащи от провинцията. За местните софиянци интерес може да провокира определен тип жилища, но като цяло винаги нещата се движат според цената. Ако на вас лично ви предстои продажба на апартамент може да обърнете внимание на…
 • 76
  Как да се преобразим с впечатляващ аксесоар, при това, без да изглеждаме налудничаво смешни, безвкусни или претрупани. Това е въпрос, който често си задават дамите, а в повечето случай престъпват тънката граница на допустимо и прекалено. За да се водите в нормата на медено, но да не престъпвате позицията за…
 • 74
  Всеки от тях със специфични десени и напомнящ за любими места. Сега в старта на есента може да избирате ярки или неутрални тоналности, да подсилите така и така угасващия златист тен от слънцето и смело да обновите гардероба си с принтове от характерни екзотични места.Ако сте се насочили към етно…