Оферта, цена, покупка на имоти в Банско – какво трябва да знаем

Определено не малко са българите, които си задават въпроса, колко ли струва един имот в България.

И дори възможностите на средностатистическия човек, живеещ и работещ в страната да не позволяват лесно… Click To Tweet

Истината е, че както за всеки друг недвижим имот, така и при луксозните жилища, ски имотите и други от специален клас, цената е доста динамична величина, която не може да бъде фиксирана.Като цяло офертната цена за имоти на Банско се определя от собственика на имота по време на пускане на обява. Реална сделка има тогава, когато вече е ясна крайната цена за купувача, а тя помества и процента за брокерската къща и всички такси, застраховки и т.н.

Чести са случаите, в които цената на имот може да излезе доста по-висока или сравнително по-ниска от първоначалното обявено. Според думите на експерти рядко се случва имот, та дори луксозен да е продаден на цената, за която е обявен първоначално. Най-често това се забелязва при добра локация, идеални параметри на жилището, или казано с други думи, когато домът е добре уреден, а купувачът търси именно него. Множество са и случаите на имоти Банско, които първоначално са обявени на една цена, а след това от нея е свалено значително.

В тези случаи и клиента е настроен към по-високата цена, докато продавача се съгласява и на по-ниската. Важен фактор си остава и премията за брокера, която си е част от цената на луксозния имот. Тази премия не се влияе от кризата, а от самата сделка. И както за всяко нещо, така и в продажбата на имоти една сделка, няма нищо сходно с друга такава, та дори да става дума все за покупката на жилища.

Винаги цената е решаващия фактор, особено в покупката на имот в курорт Банско. Така, ако тя е дори с малко по-ниска от реалната си стойност, то сделката е сигурна, а това е възможно само при надеждните клиенти.

Цената на имотните сделки е ключовият и определящ фактор на пазара.

В покупката на луксозен имот определящо значение има и чистата работа. За клиента това е от изключителна значимост, както всички знаем, прекалено ниските цени излизат твърде „солено“. Ето, защо в избора на луксозно жилище се внимава за тези детайли.

Според мненията на специалисти в покупката на имоти, клиентите държат основно на качеството, а не толкова на цената. За последната, тя се постига след многото преговори и уточнения.

Цената на имоти на Банско се определят и от двете страни, като за целта всеки представя своите мотиви по време на сделката. С това се изясняват позициите, предубежденията, притесненията, ако има такива и в крайна сметка с компромиси от двете страни се постига желания консенсус.

В общи линии ако за цената, човек може да прави компромиси, то за качеството никога, особено щом става дума за имот. Ето защо цената подлежи на договаряне, а качеството остава константна величина. Научете повече за всички предложения на имоти в Банско и направете най-изгодната сделка.

Подобни Публикации

 • 83
  Така например в по-конкретна статистика данните сочат, че в Торонто луксозно жилище се купува до един месец след обявяването му за продажба; в Маями това става до шест месца, а на Лазурните брегове за цели девет месеца. За разлика от луксозните имоти в света, тези в България страдат от липса…
 • 82
   Гранитогресът е търсен и предпочитан материал за обзавеждане на баня, но и на много други повърхности в дома. Много негови характеристики го правят широкоприложим в областта на строителството; за външни и вътрешни настилки, в банята и кухнята, като естетически повърхности и в други помещения в дома. Той е рафиниран, визуално…
 • 79
  Обикнете тялото си – за да преодолеете по-лесно смущаващите чувства, които бушуват у вас се замислете „Наистина ли се виждате такива, каквито сте реално в огледалото“. Много млади момичета и дами в определени етапи от възрастта не виждат обективно тялото си в огледалото. Доказателство за това е и факта, че…
 • 79
  Когато стане дума за оптимизация на уеб сайт, то се има предвид нуждата от повишаване рейтинга на сайта пред търсещите машини. Този процес е сложен, защото включва множество дейности. Чрез SEO оптимизация за търсачките, се постига бърза откриваемост на конкретния сайт. При качествена изработка на сайт и съответствие с изискванията на…
 • 78
  Слънцезащитни кремове – факторите върху опаковките на продуктите показват, кой тип за каква кожа е. Това дали тя е чувствителна, нормална, суха има значение в избора на UV фактор. Най-използвани слънцезащитни кремове са с фактор между 15 и 50. Те се нанасят поне 15-20 минути преди излагане на слънце. Нанасят…