Предимства и недостатъци в покупката на луксозни имоти

Всеки си е задавал поне един път въпроса, какво се крие зад наречието „лукс“ и защо, той буди такъв екстаз, когато стане дума за него.Определено всяко нещо в живота, което до известна степен е свързано с лукс прави асоциацията с копнежа, блаженството и леката завист у околните.

Със сигурност имот лукс днес е нещо, което може да задмине всякакви представи и да угоди и на най-взискателни, проницателни и претенциозни хора. Какво обаче е свързано с усещането да притежаваш такъв имот?! Разбира се тази стъпка не е по джоба на всеки, а тя отрежда собствениците, някъде там сред елита на обществото.И дори да не сме материалисти, кой ли не би „завидял“ на собственика на такъв дом, та макар и само минавайки случайно от там. Имоти лукс сами разказват за себе си и за своите притежатели. Те са сигурност, охолство и просперитет.

За цени на имоти лукс може да се говори в широк диапазон и всички те започват с над шестцифрени суми. В резултат на голямата стойност на жилището, собственика има множество привилегии.

Имот лукс, според местонахождението – местоположението винаги изисква такъв да е на тихо, спокойно и уединено местенце; предлага красива панорама; много често е в отдалечен от центъра район, където са „богаташките къщи“ или „квартала на богатите“. Въпреки леката отдалеченост от центъра на даден град или курорт, имотът лукс трябва да има пряка и бърза връзка с него.

Имоти лукс се предлагат в различни големини и се простира на огромни площи. Техните квадратури са винаги много повече от тези на останалите домове и освен обичайния брои стаи и помещения имат от някои дори в повече. Така например санитарните помещения, спалните и гостните може да са по две. Прилежащи към тях са и множество екстри като басейн, барбекю, сауна, фитнес зала, тенис игрища, голф игрища и др.

За скъпите домове е задължително условие да имат паркоместа. Така например много от тях са с прилежащи подземни гаражи, което е и най-модерният начин за поместване на класов автомобил.За всички имоти лукс е характерен постоянния надзор и живата охрана. Тя е гарант за сигурността и липса на безредие в региона.

На фона на всички тези характерни и привилегии в имоти лукс има и щипка недостатъци Click To Tweet.

Какви недостатъци крият скъпите жилища?!

Единствения недостатък, който може да се посочи в тази графа е непосилно високата за много хора стойност на дома. Погледнато от друг аспект, обаче напълно оправдана е тази схема. За всяка стока си има първо, второ, трето и т.н. качество. Така е и щом стане дума за имоти. Поради многото екстри, размери и местонахождения, нормално е едни имоти да са доста по-скъпи от други в средния клас.

Въпреки всичко на база преимуществата, недостатъците не са достатъчни, за да засенчат привилегията за притежание на такъв. Всичко това се дължи на простата максима, че щом нещата опират до финансовата страна, то много от нас остават сякаш с „вързани ръце“. Истина, но факт: „имотът лукс си остава една мечта на повечето българи“. За повече информация около имоти, научете повече в Имоти Банско.

Подобни Публикации

 • 87
  Така например в по-конкретна статистика данните сочат, че в Торонто луксозно жилище се купува до един месец след обявяването му за продажба; в Маями това става до шест месца, а на Лазурните брегове за цели девет месеца. За разлика от луксозните имоти в света, тези в България страдат от липса…
 • 85
  На първо място преди да направите избор на апартамент, проучете всяка от потенциалните банки, с които възнамерявате да работите. В тежки условия на пазара, повечето банкови институции постоянно менят условията за кандидатстване. Ипотечните кредити са най-дългосрочни, а плановете за погасяване доста утежняващи, затова е добре да се разгледат оферти от поне…
 • 83
  Въпрос на вкус, избор и много пари. И това си е самата истина приказните имоти са разположени именно на тези места, обещават красиви гледки, много свежест и зеленина и са огромни, като палати.Такива са предложенията за имоти на Банско, а именно от всичко, за което може да мечтае човешката душа.Какво…
 • 83
  Как да се преобразим с впечатляващ аксесоар, при това, без да изглеждаме налудничаво смешни, безвкусни или претрупани. Това е въпрос, който често си задават дамите, а в повечето случай престъпват тънката граница на допустимо и прекалено. За да се водите в нормата на медено, но да не престъпвате позицията за…
 • 82
  Ранната гръцка и римска бижутерия разчитат основно на търговията със съседни култури. Това обяснява донякъде и разнообразието от стил и дизайн в комплектите бижута. Културната символика изигра важна част от бижутата в периода на древността. Гръцката и римската бижутерия често е свързвана със символи, легенди и богове, а по-късно популярни…