12 стъпки по кандидатстването за покупка на имот

Съществува поляризация в мненията на купувачи и продавачи на имоти по отношение на цени на имотите. Последните не спират да растат, а очакваните по-високи резултати могат да изпреварят времето.

От своя страна купувачът е изправен пред високи проценти за кредити, по-трудно отпускане и съответно това се… Click To Tweet

Ако сте сигурни, че искате да купите нов апартамент е добре да сте на ясно и със стъпките в кандидатстване за кредит и множеството други неща, свързани със самата покупка. Поради големия обем на информация се постарахме да представим и по-съществените от тях, свързани с банковата институция.

На първо място преди да направите избор на апартамент, проучете всяка от потенциалните банки, с които възнамерявате да работите. В тежки условия на пазара, повечето банкови институции постоянно менят условията за кандидатстване. Ипотечните кредити са най-дългосрочни, а плановете за погасяване доста утежняващи, затова е добре да се разгледат оферти от поне няколко институции.

Много от банките, с които се работи предлагат преференциални условия за ипотечни кредити на своите клиенти. Други се отнасят с по-специално отношение към лица на свободни професии, военни, лекари, държавни служители и т. н. За лоялните клиенти банките винаги са с по-положителна нагласа.

Преди кандидатстване за кредит по покупка на апартамент, предвидете и факта, че банките не включват ниски осигуровки. Ето, защо ако е необходимо, преговаряйте с работодателя за по-високи месечни осигурителни вноски, дори това да коства част от заплатата. Заема за апартамент, налага доказване на реални и по-високи месечни вноски.

Някои от банките не отпускат кредити на несемейни лица, а за ниско осигурените искат поръчителство. За да не ви сполети и вас отказа на банкова институция, то предвидете тези неща.

Опитайте се да съчетаете преговорите за нови апартамент, заедно с кандидатстването в банката. Разминаване на двете може да обърка и забави нещата, да размине сроковете определени от продавача и банката. Сключване на договор за покупко-продажба на апартамент, не е уместен, ако не е сигурно одобрението за кредит от банката.

Много банки предоставят ипотечен сертификат, с който нещата при кандидатстване и до самата покупка на жилището могат да са доказано удостоверени и всичко да е в интерес на трите страни. Възползвайте се от такъв документ, за да потвърдите пред продавача решението на банката да отпусне кредит за покупка на имот.

Предвидете средства, с които да започнете ремонт или който да послужат за допълнителни разходи изникнали след покупката. Бюджета драстично ще падне след тегленето на кредит и затова е така важен този момент.

Изборът на кредит за покупка на апартамент в Оборище, с определен период за фиксирана лихва, дава възможност за лесни изчисления на месечните вноски.Проучете банката, какви изисквания има погасените ипотечни кредити, много пъти те са с доста по-ниска лихва.

Преценете не само нужната сума, но и срока за кандидатстване. Аналитично е, че в по-краткия срок ще са заложени по-големи вноски, а за по-дългите периоди по-малки суми.Предвидете и услугата, която някои банки правят – гратисен период. В случаи, че имате затруднения може да се възползвате от нея.

Съберете максимално количество информация за клиента, офертите и пазара. Само по този начин може да сте убедителни и да купувате или продавате успешно!

Подобни Публикации

 • 92
  Как да се преобразим с впечатляващ аксесоар, при това, без да изглеждаме налудничаво смешни, безвкусни или претрупани. Това е въпрос, който често си задават дамите, а в повечето случай престъпват тънката граница на допустимо и прекалено. За да се водите в нормата на медено, но да не престъпвате позицията за…
 • 88
  Като обобщение за ползите на външни ролетни щори можем да систематизираме в следващите няколко - термоизолирани ламели и дълъг срок на експлоатация, която често е над 20 години; Възможност за регулиране на светлината в помещението от плавно до пълно затъмняване; Термоизолация от горещината през лятото и студа през зимата; Шумоизолация;…
 • 86
  Няма друга дреха, която да прави жената така женствена, нежна, красива и сексапилна, както туниката. Вече почти цяло десетилетие тя се наложи на модния подиум и завладя всеки аспект от дамския гардероб. Виждаме я в ежедневието, на по-елегантни поводи, на плажа, у дома, дори във фитнес залата. Тя е пленителна,…
 • 86
  ПРОТИВНО НА МНОГО ТЕЗИ В ИЗБОРА НА ОБУВКИ ЗА СПОРТ, РАЗХОДКИ, ДОРИ ИНТЕРВЮ ЗА РАБОТА В ИЗБОРА НА МАРАТОНКИ АДИДАС Е ВАЖНО ДА НЕ СЕ ИЗБИРАТ ИЗЦЯЛО НОВИ ЗА ПЪРВИ ПЪТ.
 • 85
  Със сигурност имот лукс днес е нещо, което може да задмине всякакви представи и да угоди и на най-взискателни, проницателни и претенциозни хора. Какво обаче е свързано с усещането да притежаваш такъв имот?! Разбира се тази стъпка не е по джоба на всеки, а тя отрежда собствениците, някъде там сред…